Hatha yoga


Saswitha yoga

Ik geef les in de ‘Saswitha stijl’. Saswitha yoga is een vorm van hatha yoga. Een les bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door te concentreren op de adem ontstaat een meditatieve staat die leidt tot verstilling.

De houdingen variëren van mild tot uitdagend. Als je yoga doet, doe je dat voor jezelf. Belangrijk is om te voelen wat kan en je eigen grenzen te respecteren. Voor yoga hoef je helemaal niet lenig te zijn, het is belangrijker om er met een open mind in te gaan. De houdingen zijn voor iedereen goed te volgen en het ritme van de les is niet te snel.

Ontspanning
De les wordt afgesloten met een fijne ontspanning, met aandacht voor concentratie en meditatie.

Persoonlijke sfeer
In mijn lessen staat persoonlijke aandacht voorop. Daarom worden de lessen in kleine groepen gegeven. Ik vind het belangrijk dat je een goed gevoel krijgt door yoga en ik vind het fijn als je naar me toekomt als je vragen hebt over de houdingen. Voor en na de les kun je gerust naar me toekomen om je ervaringen te delen of als je vragen hebt.

De ruimte
Ik zorg ervoor dat de materialen (matten, dekens en kussens) die je nodig hebt aanwezig zijn. In het gebouw is een toilet.

De zaal is 5 minuten van tevoren open. Dit geeft je de gelegenheid rustig ‘aan te komen’.

 


Ervaringen van cursisten

“De yogales van Bibi heeft me veel rust en inspiratie gebracht. Alle oefeningen worden op een fijne en duidelijke manier uitgelegd. Ook wordt er rekening gehouden met iedere individuele deelnemer. Een echte aanrader dus!” (Cindy)

“Superfijne yogalessen, kleinschalig wat me erg aansprak. Ik wilde graag meer leren ontspannen na mijn drukke werkweek en mijn souplesse trainen. Dat vond ik ook bij de lessen van Bibi. Je leert volhouden en je adem te richten op dat wat moeilijk is, waardoor de moeilijkheid verminderd en de houdingen je makkelijker afgaan. Ook heb ik meer over mezelf geleerd, wat erg fijn was. Een echte aanrader als je het mij vraagt” (Suzanne)

“The lesson was very relaxing. I really liked the relaxing part and it has helped me to fall asleep lately” (Carolina)