Yoga


Saswitha yoga

Ik geef les in de ‘Saswitha stijl’. Saswitha yoga is een vorm van hatha yoga. Een les bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door te concentreren op de adem ontstaat een meditatieve staat die leidt tot verstilling.

De houdingen variëren van mild tot uitdagend. Als je yoga doet, doe je dat voor jezelf. Belangrijk is om te voelen wat kan en je eigen grenzen te respecteren. Voor yoga hoef je helemaal niet lenig te zijn, het is belangrijker om er met een open mind in te gaan. De houdingen zijn voor iedereen goed te volgen en het ritme van de les is niet te snel.

Ontspanning
De les wordt afgesloten met een fijne ontspanning, met aandacht voor concentratie en meditatie. Op het einde van de les is er gelegenheid voor een kopje thee voor de mensen die daar behoefte aan hebben.

Persoonlijke sfeer
In mijn lessen staat persoonlijke aandacht voorop. Daarom worden de lessen in kleine groepen gegeven (maximaal 8 cursisten). Ik vind het belangrijk dat je een goed gevoel krijgt door yoga en ik vind het fijn als je naar me toekomt als je vragen hebt over de houdingen. Voor en na de les kun je gerust naar me toekomen om je ervaringen te delen of als je vragen hebt.

De ruimte
De zaal is sfeervol, er is genoeg daglicht en er is genoeg ruimte om de yogahoudingen uit te voeren. Ik zorg ervoor dat de materialen (matten, dekens en kussens) die je nodig hebt aanwezig zijn. In het gebouw is een omkleedruimte en een toilet aanwezig.

De zaal is 10 minuten van tevoren open. Dit geeft je de gelegenheid rustig ‘aan te komen’.